♥ Deze actie heeft al plaatsgevonden, en is dus gearchiveerd. Onderaan deze pagina is het reisverslag te vinden! ♥

Fietstocht naar klimaattop in Schotland!

Op de fiets naar Schotland? In november? Zijn we soms helemaal gek geworden? Nou, misschien een beetje. Maar we zetten een muts op en laten ons verwarmen door onze idealen! Door deze uitdaging aan te gaan laten we zien dat het ons menens is. Het is immers erop of eronder voor het klimaat.

Tijdens de klimaattop sluiten we ons aan bij activisten van over de hele wereld. Zodat onze gezamenlijke noodkreet niet meer te negeren valt.

In vier dagen van Newcastle naar Glasgow

We hebben een mooie route uitgestippeld. Na de oversteek met de veerboot (31 oktober) van IJmuiden naar Newcastle (de uitstoot gaan we uiteraard compenseren), fietsen we in vier dagen naar Glasgow. We rijden dwars door prachtige natuurgebieden, via rustige wegen en kleine stadjes. 

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat betekent: goedkope overnachtingen onderweg. We proberen (jeugd)herbergen te regelen, maar je tentje opzetten mag natuurlijk ook. Wil je meer comfort? Dan is het uitgangspunt dat je dat zelf regelt. In Glasgow stellen locals logeerkamers ter beschikking aan activisten tegen een lage prijs. 

Om de kosten te dekken doen we weer een beroep op fondsen/partners en crowdfunding via Geef.nl.

Maar houd ook rekening met een eigen bijdrage. We vragen alle fietsers dan ook nadrukkelijk om zelf voor sponsoring te zorgen, bijvoorbeeld voor de heen- en terugreis.

In Glasgow staat het iedereen vrij om te bepalen hoelang je wilt blijven, aan welke acties en activiteiten je mee wilt doen en wanneer en hoe je weer naar huis teruggaat. Uiteraard kunnen we ook gezamenlijk terugreizen.

Duwtje In De Rug!

31 Oktober

Amsterdam – IJmuiden

Fiets je niet de hele rit mee? Het zou ontzettend leuk zijn als je ons een duwtje in de rug geeft door gezellig het eerste deel van deze reis met ons mee te fietsen!

Het idee is dat we met zoveel mogelijk mensen onze eerste etappe, van De Dam in Amsterdam naar de Veerboot in IJmuiden, te fietsen en op die manier aandacht trekken voor het doel van onze tocht! Op De Dam zullen we uitgezwaaid door familie, vrienden, mede-activisten en ook Donald Pols (directeur van Milieudefensie) en Esther van Garderen (directeur van de Fietsersbond). Ook zijn we hartstikke blij als je maar een aantal kilometer van deze eerste etappe mee kunt fietsen, het gaat tenslotte om het gebaar dat we samen maken.

Fiets je dit eerste stuk, of een deel daarvan, met ons mee? Dan kun je je daar ook voor aanmelden via de onderstaande knop! Voor deze inschrijving geldt geen deadline

Programma 

Zondag 31 oktober

11:15 – Verzamelen op Dam plein, Amsterdam

11:45 – Het woord aan Donald Pols (Milieudefensie) en Esther van Garderen (De Fietsersbond)

11:55 – Startsignaal, vertrek richting IJmuiden. Herrie maken!

14:30 – Aankomst Verffabriek Rigo, IJmuiden. Zij verzorgen daar een heerlijke lunch bestaande uit een vegan soep, brood en hummus! Plus, een korte kennismaking met deze verffabriek en hoe zij duurzaamheid in de praktijk brengen.

15:30 – De Glasgow strijders vertrekken richting de veerboot 😀

Route

We rijden zondag 31 oktober met zijn allen van De Dam in Amsterdam naar IJmuiden. De route voor deze “Duwtje in de Rug”-etappe is hier te vinden!

Zoom Meeting!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Paklijst

We hebben een paklijst opgesteld om iedereen idee te geven van wat wij denken dat je mee zou kunnen/moeten nemen op de fiets richting de Klimaattop in Glasgow. Mocht je aanvullingen of vragen hebben. Laat het ons dat vooral weten per e-mail via post@deluchtfietsers.nl.

Klik hier voor de paklijst

Doe je mee?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Route

Hieronder de route van Newcastle naar Glasgow. Deze kan hier en daar nog wat veranderen, onder andere afhankelijk van de slaapplekken die we vinden.

Organisatie

De Luchtfietsers is een fietscollectief dat per actie/fietstocht op een non-profit basis de samenwerking aangaat met verschillende partijen.

We stellen een paar eisen aan de deelnemers: kom op een fiets die echt geschikt is voor deze afstand, met goede zin en graag zonder coronaklachten.

Houd, in verband met covid-19, vooral de overheidsinformatie over reizen naar en in Schotland in de gaten: https://www.gov.scot/publications/coronavirus-covid-19-international-travel-quarantine/

Vragen?

Twijfel je nog? Of heb je een vraag aan ons, over waarom we gaan fietsen of over de organisatie? Bel of mail ons! Via post@deluchtfietsers.nl of op 06-38599159 (Loudi) of 06-22001471 (Dirk).

Reisverslag

Was een groot succes! Hier zou een verder reisverslag kunnen staan, maar voor nu even alleen wat foto’s.